четверг, 11 октября 2012 г.

Summer in Turkey

This summer i spent in Turkey again, but different place this time. The year before i've been in Gokceada island and this summer i spent most of all in Alacati. I heard before already and when i came i saw that this place is very jet set style. Since i start kitesurfing i havent been in this kind of places :) So many fancy restaurants, clubs with the best world stars coming to give a concerts, people wearing fashionable clothes... Reminds St Tropez a lot! Well sometimes its good for girl to be able to wear nice dress and high heels , but i came there for something else)) Our plan was selling 69Slam clothes ( we became distributors in Turkey) and kite of course!
Alacati is more windsurf place, so the best area in the bay is for windsurfers only. And for kiters there are just small lagoon, witch is too crowded usually. Also the wind is quite gusty and strong usually, so i didnt like this spot too much. Sometimes it can be nice, but only sometimes. The good thing that in Alacati is always windy in season, so for the people who dont care about flat water you can go outside from the teaching area , more out in the sea and enjoy kiting without too much people.
So i started to think already that I'm not gonna kite a lot there , but then we found awesome spot just 20 min driving from Alacati. Its  perfect! I was so happy when i came there first time. Super flat water, huge shallow area , stable wind and nobody! Just sometimes it was too strong wind for me, i was overpowered with 6m Vegas and short lines))
Also i was few times in Gokova for 1-2 days. This place is amazing and still for my opinion its the best place in Turkey. Its so quiet, beautiful landscape and good for kiting. When i go Turkey next time i should definitely stay there.







Это лето я опять провела в Турции, но на этот раз в другом месте. В прошлом году я была на острове Гекчеада, а в этот раз мы поехали в Алачати. Я уже до этого слышала что Алачати очень гламурное место, где отдыхает турецкая золотая молодежь, а когда приехала туда сама во всем убедилась. Я не бывала в такого рода местах  с тех пор как я начала кататься на кайте. Было очень забавно там оказаться. Все очень гламурно- дорогие рестораны, клубы с выступающими там мировыми звездами, люди в дизайнерских нарядах и т д. В общем, мне это место очень напомнило Сен-Тропе. Есть конечно в этом и хорошая сторона- можно вечером наряжаться, а это я люблю иногда :) А то вон на Боракае каблуки никак не оденешь, там же везде песок)) Но вообще я приехала туда не для этого . План был - развивать свой бизнес с одеждой ( я стала дистрибьютором 69Slam в Турции) и конечно кататься.
О каталке. Алачати вообще то больше винсерфовое место, так что лучшее место в заливе для виндсерферов. А для кайтов небольшая зона на другом берешу. Мне место не очень понравилось. В лагуне где более менее флэт очень много учеников и просто катающихся. Около берега камни и ветер порывистый обычно.  Зато хорошо то , что в Алачати все время дует в сезон. Я люблю кататься только на гладкой воде поэтому приходилось давиться вместе с учениками и в непосредственной близости от камней. Это было не очень приятно и мы решили с друзьями поискать другое месть. И нашли. Идеальное! Я когда туда приехала просто глазам не могла поверить как же там круто! И это всего в 20 минутах езды от Алачати. Идеальный флэт, огромная зона с мелкой водой и никого! Единственное что иногда слишком сильно дуло (для моих 48кг) и мне даже на моем Вегасе 6м с короткими стропами было много)
Несколько раз ездила в Гокову на 1-2 дня. Все-таки по моему мнению это лучшее место в Турции. Там очень красиво, много зелени, цветов, отличные условия для кайта и очень хорошая атмосфера. В следующий когда я поеду в Турцию, поеду именно туда.


Комментариев нет:

Отправить комментарий